Navigation

PATCHPANEL

Hvad er et patch panel

Et patch panel er der hvor netværksforbindelserne samles fra et område. Det kan være netværksforbindelserne fra et kontorområde, industriområde eller i hjemmet. Netværkskabler fra de enkelte udtag i området tilsluttes netværks konnektorerne i patchpanelet. Konnektorerne i patchpanelet har f.eks. nummer 1-24. Du giver så dit udtag i kontoret eller hjemmet et tilsvarende nummer og du har et hurtigt overblik over netværksforbindelserne. 
 

Patch panelets fordele også kaldet for et krydsfelt

Når du har alle netværksforbindelserne samlet et sted i dit krydsfelt har det den fordel at du hurtigt kan ændre funktion på netværksudtaget. Det kan f.eks. være netværksforbindelse til computeren, til en telefon eller et tv. Dette gøres med et netværkskabel / patchkabel som forbindes med udtaget i patchpanelet og til f.eks. dit telefonanlæg, netværksrouter, netværksmodem eller til en fiberboks med TV-udtag m.m..
 

Typer af patch panel

Patch panelerne findes med konnektor i forskellige kategorier og tilslutningsformer. Kategorierne er en standard for hvor hurtig forbindelsen maksimalt kan være samt om den er egnet til "POE" Power over Ethernet. POE bliver mere og mere udbredt fordi strømforsyningen til f.eks. din modtager, telefon eller andet udstyr forsynes fra din router eller lignende.
Eksterne strømforsyninger kan derfor undlades hvis dit udstyr understøtter "POE". Kategorien er selvfølgelig også afhængig af det valgte netværkskabel og netværksudtag.
Tilslutningsformer kan også være fiber og coax. Du har derfor mulighed for at kombinere RJ45 konnektor, fiber og coax i et patchpanel. 
 

Valg af patch panel også kaldet krydsfelt.

Krav til et stabilt og hurtigt netværk er stærkt stigende og i de fleste tilfælde et absolut krav. Vi anbefaler derfor at fremtidssikre dine investeringer og at anvende patchpaneler med konnektor af kategori Cat6a. Patchpaneler med Cat6a understøtter 10 Gbit ethernet og en båndbredde fra 500Mhz og op til 800Mhz. Patchpanelerne findes også med lavere kategorier til mindre krævende forbindelser.
 

Varianter af patchpaneler.

Patchpanelerne findes i forskellige størrelser og udformninger afhængig af dit behov. Der findes Mini patchpaneler (Patchbokse med 6 udtag, netværksbokse med mellem 3 og 16 udtag, patchpaneler 1HE med 24 udtag til montering i 19" rack og i kompaktudgaven 1,5HE med 48 udtag
 
Se vores store udvalg af absolut kvalitets patchpaneler og krydsfelte herunder.
 
RESTSALG SPAR STORT

Patch panel Cat5e UTP 24 port 1HE LSA

Varenummer: MC-130A08-AP29-E
Restsalg - Spar Stort
Leveringstid: 1-2 hverdage - Restsalg - Sælges så længe lager haves
DKK 402,50 inkl. moms DKK 161,00 inkl. moms

Sort Patchpanel / Krydsfelt ubestykket 1HE / 19". Til E-DAT moduler.

Varenummer: MC-130920-BK-E
Restsalg - Spar Stort
Leveringstid: 1-2 hverdage - Restsalg - Sælges så længe lager haves
DKK 623,75 inkl. moms DKK 249,50 inkl. moms

Hvid 12 Port vægboks til modul konnektor.

Varenummer: MC-130861-1202-E
Restsalg - Spar Stort
Leveringstid: 1-2 hverdage - Restsalg - Sælges så længe lager haves
DKK 552,50 inkl. moms DKK 221,00 inkl. moms