Navigation
Vælg om du vil se priser med eller uden moms her:

PATCHPANEL

Hvad er et patch panel

Et patch panel er der hvor netværks forbindelserne samles fra et område. Det kan være netværks forbindelserne fra et kontorområde, industriområde eller i hjemmet. Netværkskabler fra de enkelte udtag i området tilsluttes netværks konnektorne i patchpanelet. Konnektorne i patchpanelet har f.eks. nummer 1-24. Du giver så dit udtag i kontoret eller hjemmet et tilsvarende nummer og du har et hurtigt overblik over netværksforbindelserne. 
 

Patch panelets fordele også kaldet for et krydsfelt

Når du har alle netværksforbindelserne samlet et sted i dit krydsfelt har det den fordel at du hurtigt kan ændre funktion på netværksudtaget. Det kan f.eks. være netværksforbindelse til en computeren, til en telefon eller et tv. Dette gøres med et netværkskabel / patchkabel som forbindes med udtaget i patchpanelet og til f.eks. dit telefonanlæg, netværksrouter, netværksmodem eller til en fiberboks med TV-udtag m.m..
 

Typer af patch panel

Patch panelerne findes med konnektor i forskellige kategorier og tilslutningsformer. Kategorierne er en standard for hvor hurtig forbindelsen maksimal kan være samt om den er egnet til "POE" Power over Ethernet. POE bliver mere og mere udbredt fordi strømforsyningen til f.eks. din modtager, telefon eller andet udstyr forsynes fra din router eller lignende.
Eksterne strømforsyninger derfor undlades hvis dit udstyr understøtter "POE". Kategorien er selvfølgelig også afhængig af det valgte netværkskabel og netværksudtag.
Tilslutningsformer kan også være fiber og coax. Du har derfor mulighed for at kombinere RJ45 konnektor, fiber og coax i et patchpanel. 
 

Valg af patch panel også kaldet krydsfelt.

Krav til et stabilt og hurtigt netværk er stærkt stigende og i de fleste tilfælde et absolut krav. Vi anbefaler derfor at fremtidssikre dine investeringer og at anvende patchpaneler med konnektor af kategorie Cat6a. Patchpanler med Cat6a understøtter 10 Gbit ethernet og en båndbredde fra 500Mhz og op til 800Mhz. Patchpanelerne findes også med lavere katagorier til mindre krævende forbindelser.
 

Varianter af patchpaneler.

Patchpanelerne findes i forskellige størrelser og udformninger afhængig af dit behov. Der findes Mini patchpaneler (Patchbokse med 6 udtag, netværksbokse med mellem 3 og 16 udtag, patchpaneler 1HE med 24 udtag til montering i 19" rack og i kompaktudgaven 1,5HE med 48 udtag
 
Se vores store udvalg af absolut kvalitets patch paneler og krydsfelte herunder.